Pyromaan weer actief in Nieuwegein

In de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 augustus vloog een auto in brand aan de Bergfluiter. De politie vermoedt dat het om brandstichting gaat. Eerder deze week vlogen ook al drie auto’s in brand aan de Lijsterbesstraat. Rond 02.20 uur werd een Nieuwegeiner door een taxichauffeur afgezet op de Bergfluiter. Zij zagen dat op de oprit van een woning een auto in brand stond. De Nieuwegeiner belde 1-1-2 en brandweer en politie gingen ter plaatse. Omdat de auto vlakbij de woning stond, belde de Nieuwegeiner aan en bonkte op de voordeur om de bewoners te wekken. Dat lukte en zij verlieten de woning. De brandweer had het vuur snel onder controle. De woning liep geen schade op.

Meerdere getuigen meldden aan agenten dat zij ten tijde van de brand een grijze auto met hoge snelheid over de Bergfluiter in de richting van de Buizerdlaan hadden zien rijden. Uit onderzoek bleek dit een in de buurt wonende brandweerman te zijn, die naar aanleiding van de brandmelding naar de brandweerkazerne reed.

Gezien de aangetroffen sporen, heeft de politie het vermoeden van brandstichting. Aan getuigen van de brandstichting en aan mensen die op of in de omgeving van de Bergfluiter iets verdachts hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk